Hos Ägte har vi udviklet naturlig fødevareteknologi til at skabe rendyrket smag fra fødevareindustriens biprodukter i et cirkulært kredsløb. Kernen i vores teknologi er smagsudvinding: vi bruger naturens egne processer til at frigiveintensiveret smag fra plantebaserede ingredienser.
Vores teknologi er et nordisk bud på de traditionelle fermenteringsprocesser, der skaber smag og ændrer fødevarers kemiske og fysiske strukturer. Magien bag vores proces er, at den ikke udføres med maskiner, men af naturens egne arbejdere: mikrober. Vores teknologi er baseret på naturforbedrende natur. Vores innovative bud på fermentering giver os mulighed for at bruge en bred vifte af råmaterialer med forskellige tekstur- og smagsegenskaber.
Vi skal gøre fødevareindustrien mere bæredygtig samlet set – ved at øge plantebaseret spisning, men også stoppe spild. Næringsrige ingredienser, såsom proteiner, hører til folks tallerkener.
Vi vil være med til at påvirke, hvad der sælges på dagligvarebutikkernes hylder og forme en helt ny spisekultur.
Vi mener, at alt fra landbrugsproduktionen skal ende på folks tallerkener, så det at forårsage emissioner ikke bare er affald. Vores tilgang er et lukket kredsløb, hvor alt produceret bliver til mad baseret på ingredienser og fraktioner, som andre fødevareproducenter ikke kan forfine. Det betyder, at vi sparer flere CO2-udledninger end ved at udlede og samtidig bruge cirkulære ingredienser og plantebiprodukter, som ellers ville blive spildt i systemet.
Fødevareproduktionen tegner sig i dag for 26% af de globale drivhusgasemissioner.
Af maden når aldrig ud i dagligvarebutikkerne og går tabt som affald undervejs
Vores produkter produceres af plantebaserede fødevareingredienser fra danske fødevareproducenter.
Vores produkter indeholder IKKE tilsætningsstoffer eller kunstige- og animalske ingredienser. Vi bruger kun naturlige processer og tilføjer aldrig noget kunstigt i dem. På denne måde er produkterne virkelig lavet af naturen og altid 100% plantebaserede.
Vi har en ambition om at gøre vegetarisk mad mere tilgængelig, naturlig og tilbyde et cirkulært alternativer til fødevarer, der ellers ville være lavet af nye råvarer. Ved at udvikle teknologi, der kan omdanne affald til smag, hjælper vi verden med at få hver sidste bid ud af fødevareproduktionen.
For os har realistisk innovation helt klart været et dogme gennem hele processen
kontakt
careers@agte.dk